Reis Lahemaa servaaladele 01.06.2019.a

08:50 buss ees Ehitajate tee 5

09:00 väljasõit Ehitajate tee 5

10:00 – 11:30 Lahemaa lammas: Lahemaa rahvuspargi lääneserval Kuusalu vallas Uuri külas Sae talus elavad eesti maalambad – lahemaalambad. Turvameesteks kaks jääkaru sarnast maremma abruzzi karjakaitsekoera Tiina ja Martino

12:00 – 13:00 Pikakose talumuuseum: Kultuurilooliselt ja ka arhitektuuriliselt on põnev Hanno Kompuse projekti järgi Valgejõe orgu rajatud Pikakose suvetalu, mis kuulus ooperilaulja Karl Viitolile ja ta naisele, konservatooriumi õppejõule Helmile, kes oli Jakob Hurda väimehe, pastor Aleksander Mohrfeldti tütar. Pikakosel käisid suvitamas tuntud kultuuriinimesed, kes olid pererahva sõbrad ja tuttavad.

13:30 – 15:30 Arkna mõis: Baltisaksa aadlisoost mõisnikepere Hastver’id ehitasid 1527. aastal Arkna külasse jõe äärde majandusmõisa Viljakatel aia- ja põllumaadel praktiseeriti moodsat mitmeviljasüsteemi, ning kasvatati ilu-, ravim- ja toidutaimi.
13:30 -14:00 lõunapaus Arkna Mõisakompleksi ajaloolises jääkeldris. Seal on avatud ka ainulaadne Juustukelder, mille eesmärk on pakkuda maalähedast ja unustamatut maitseelamust.Degusteerime kohaliku juustumeistri Ivar Alavere käe all valminud gouda tüüpi juuste Võimalus juustusorte ka kaasa osta.

16:30 – 17:30 Kuusiku talu: Eemal linnakärast kauni Lahemaa rahvuspargi veerel Viitna Pikkjärve lähedal asub väike ja hubane Kuusiku loodustalu. Meil saate nautida metsa hääli ja lõhnu, vaikust ja avara sopilise taluõue võlusid. Metsatalu ilmestavad iidsed puud, eriilmelised lillepeenrad, erinevast puidust puhkenurgad, puuskulptuurid, kiiged ja väike okaspuude ning -põõsaste kollektsioon.

18:30 tagasi Tallinnas / ehitajate tee 5

Hind: 35 € / 42 osavõtjat. TTÜ AAL-i liikmele 15 eurot ja mitte liikmele 35 eurot.
Hinnas: reisibuss, giid-reisijuht, Lahemaa, Pikakose, Kuusiku talude ekskursioonid koos kohalike giidide saatel, lõunasöök Arkna mõisas (supp, mustsõstrakook kohviga) + ekskursioon koos degusteerimisega (juust, krõpsud, mustsõstramoos, mustsõstravein)
Teadmiseks: soovitud ostude jaoks kaasa võtta sularaha.

Osalusmaksu saab ülekanda TTÜ AAL-i panga kontole EE891010022078470009, soovi korral, sularahas, TTÜ AAL-i kantseleis UO6a 209. Registreeruda osavõtjaks ja saada täiendavat infot pöörduge Usaldusisiku või TTÜ AAL-i kantselei juhataja Voldemar Trummi poole, tel.6203617, meili aadress vtrumm@hot.ee